Att kunna se fisken i vattnet innan du börjar kasta på den är något varje flugfiskare borde få uppleva. Detta "sight fishing" kommer du att få uppleva. Välkommen till Europas svar på Nya Zeeland, - Slovenien!

Tycker du om imitationsfiske i kristallklara vatten. Fiske efter regnbåge, öring, harr och marmorataöring. - Då är du välkommen att fiska i Slovenien med oss!
Vi guidar i olika delar av Slovenien. Våra guidelicenser ger oss möjligheten att guida i ett femtiotal vatten. Under vårens resa i maj / juni fiskar vi dels i alpmiljö och dels i slättlandsåarna. Bägge områden bjuder på fiske i unika miljöer. Höstfisket i september / oktober sker i alpälvarna med Soca som medelpunkt. I älvar som Soca, Idrica och Sava fiskar vi till lika stor del med nymf som med torrfluga. Fisket i slättlandsåarna bedrivs till största delen med torrfluga. Om du ej har erfarenhet av nymffiske kommer guiden att lära dig det under resans gång.

DIN GUIDE
Med 28 års guidande längst de slovenska älvarna är jag idag den mest erfarna skandinaviska guiden som är verksamma i Slovenien.  Den erfarenheten kommer våra kunder till godo. Vi är den enda aktören som guidar i de flesta fiskeområden i Slovenien. Vi är ej låsta vid Soca området som tyvärr har en tendens att bli ”överbefolkat” under delar av säsongen. Våra guidelicenser gäller i mer än 50 olika vatten. Vi har specialiserat oss på imitationsfiske och sightfishing, dvs kvalitet före kvantitet. Den som vill fånga så mycket fisk som möjligt och är beredd att fiska med ”färgglada streamers” i turistpoolerna gör bäst i att anlita andra guider.

VÅRFISKET
Under denna tiden brukar de stora dagsländor och bäcksländor kläcka. Vi tillbringar delar av veckan i Soca - området. Focus läggs på ”sight-fishing” efter regnbåge, harr och marmorataöring. Både nymf och torrflugfiske. Om vädret och vattenståndet tillåter fiskar vi i en ”hemlig” å en eller två dagar, där blir det match the hatch fiske med stora dagsländeimitationer efter brunöring och harr. I detta vatten har man goda chanser att fånga öring på 2-4kg. Din skicklighet som flugfiskare ställs på prov.

HÖSTFISKET
Höstfisket kännetecknas av fiske med mycket små flugor och tunnaste tafsar. Om du får en kick av att fiska med torrflugor i storlek#22 och 8X tafsspets är detta den rätta tiden att åka. Din skicklighet som flugfiskare sätts på prov. Fisketrycket är lägre på hösten än det är på våren vilket gör att fisket blir mer avslappnande.

 

En fiskedag.
Efter frukost ( 08:30) åker vi till det för dagen valda fiskevattnet. Guiden väljer vilken älv och sträcka som fiskas, i regel delas gruppen och vi sammanstrålar till lunch. Efter lunch fortsätter fisket. Vi fiskar till mörkrets inbrott.
De som väljer att fiska utan guide kommer att få information om sträckorna vi fiska på samt vilket fiskesätt som kommer att vara effektivast. Likaså får ni tips om flugval mm.

Nästa resa: 18/05 - 26/05 2024
Sista anmälningsdag: 30/11/2023
Antal platser kvar 20/10/2023: 4

Bra att veta om denna resan.
Söndag - torsdag kommer vi att fiska i nordvästra delen av Slovenien. Vi fiskar i soca, idrija och andra åar och älvar i detta område. Fokus ligger på sight fishing efter stor regnbåge, marmorata och harr.

Torsdag kväll flyttar vi på oss och fredag samt lördag kommer vi att fiska i en springcreek som vi har för oss själv. Fiskekorten i denna springcreek kostar 150:- EUR/dag. Här kommer du att få vara med om ett öringfiske som är svårslaget. Fisk på 2-3kg är standard och fisk på 4kg kommer du att se och kasta på. Din skicklighet som flugfiskare är helt avgörande för hur du lyckas.


Max antal deltagare: 6
Pris: 8000:- / pers.
Personlig guidning / dag: 1000:-
Personlig guidning betyder att du har en fiskeguide en hel dag. Jag guidar maximalt två personer per dag. Då vi endast kommer att fiska sightfishing dessa dagar kommer vi att inrikta oss på de större fiskarna. 

Vad ingår:
- Transport t.o.r. flygplatsen
- All transport till och från fiskeplatserna
- Instruktion inför fisket varje dag
- Hjälp med flugval mm.

Vad tillkommer:
- Flyg t.o.r.
- Logi
- Mat & dryck
- Fiskekort