Sale

Snowbee Geo Nano Technolgy Fly Rods

.
SKU: SB3321
Sign up to get notified when this product is back in stock

Availability: Out of stock

Regular Price: €341.91

Special Price €269.91

Snowbee

Details

I början av 2013 fick jag möjlighet att "provfiska" en prototyp av Snowbee GEO Nano flugspön. Jag var iväg till Los Roques för lite saltvatten flugfiske och testade 9 ft # 8 GEO spöet. Först var jag lite förbryllad över de tre linförar ringar och den ganska långa fighting butten som satt på spöet. Jag beslutade mig för att inte tänka mer på utformningen av spöet utan snarare ge det en chans på bonefish, bonito och andra snabbsimmande fiskarter. Min första tanke var att jag skulle prova detta spö en eller två dagar och sedan återgå och fiska mitt Affinity X, GLX Cross Current, XI3 eller mitt Winston Boron 3-SX.
Tja, det visade sig att jag fiskade med spöet i 6 dagar, och jag måste erkänna att spöet var lika bra och kanske bättre än några av mina "high end varumärkes" spön.


De tre linförare som jag vid första anblicken tyckte såg ganska udda ut skulle visa sig ge bättre linkontroll när jag skulle skjuta iväg mycket lina. Denna lilla detalj hjälpte mig faktiskt att skjuta längre lina med mindre ansträngning. Den konstiga "för långa" fighting butten var till stor hjälp när jag kastade riktigt långt i de evigt närvarande karibiska vindarna. Längden på fighting butten gjorde det möjligt att vila butten mot underarmen vilket gav kasten det lilla extra när det blåste som mest.
Om du gillar spön med en snabb kraftfull halvaktion är Snowbee´s GEO Nano spön något av det bästa som jag har testat (oavsett pris).

Det finns en hel del teknisk "mumbo jumbo" att skriva om spön byggda med nano resin teknologi. Jag skall bespara er detta. Det finns andra märken som säljer sina spön genom att påsta att de innehåller ditten och datten. Jag kan bara konstatera att dessa spön är ruggigt bra och kan mäta sig med det bästa på marknaden, och detta till ett suveränt pris. Kom in i butiken och provkasta om ni känner för det!
Ett 9ft #5 spö kommer att hamna i min egen spöarsenal, så bra är de!
 

Geo Nano 9ft #5 & 9ft #6
Dessa spön har en snabb halvaktion. Suveräna presentationsspön med potentialen att hålla 20-25 meter lina i luften. Klingorna är helt enkelt suveräna! Klass 6 spöet är även ett klockrent spö för havsöringfiske på västkusten.

Geo Nano 10ft #6
Perfekt spö för fiske från flytring respektive sjö och kustflugfiske.
Geo Nano 9,6" #7 & 10ft #7
Spön för kustflugfiske eller gädda respektive enhands lax och havsöringfiske i älv.
Geo Nano 9ft #8 & 9ft #9
Spön för kustflugfiske samt saltvattenflugfiske. 9"#8 spöet påminner väldigt mycket om G.Loomis GLX Cross Current!
Helt suveräna!
 

 


 

Write Your Own Review

You're reviewing: Snowbee Geo Nano Technolgy Fly Rods

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.