Royal Wulff Ambush Neutralizer Flyline

.
SKU: rwaffnl

Availability: In stock

€85.41

* Required Fields

Royal Wulff

Details

DENNA LINAN HAR EN LÅNGSAMT SJUNKANDE INTERMEDIATE KLUMP!

Ambush linorna har sedan de lanserat blivit mycket populära. Linorna har en shooting-head profil, med en kort klump följt av en tunn skjutlina. Denna lintypen gör att man snabbt laddar spöet och med endast ett luftkast klarar kastlängder på uppåt 20 meter. Eftersom linorna trots sin korta tapering har en triangel tapering ( tunnast i spetsen-tjockast i butten) kan man åstadkomma riktigt bra presentationer med linan.
Den korta taperingen gör att switch och underhandskast blir lekande lätta att utföra, dessutom krävs en mycket liten D-loop vilket innebär att dessa linor är bra till fiske i trånga lägen. Linan är riktigt bra på ett switchspö. På grund av den kraftfulla taperingen går det alldeles utmärkt att sätta på polytafsar i olika sjunkhastigheter om fiskesituationen kräver det, linan bär upp dessa tafsar utan att kastegenskaperna försämras. 
OBS- Detta är en lina som främst skall användas till kast som startas från vattnet!

På ditt Switch spö:
Ambush linans korta klump gör att den lämpar sig ypperligt på ett Switch spö. Tumregeln vid linval för ditt Switch spö är att du går upp 3 linklasser. Har du t.ex ett #5 Switch spö använder du en #8 Ambush lina, har du ett #7 Switch spö använder du en #10 Ambush lina. Om du mest skall överhandskast med ditt Switch spö räcker det att du går upp 2 linklasser. (#7 Ambush till #5 Switch spö).

På tvåhandsspö : 
Samma tumregel gäller när Ambush linor används på ett tvåhansspö. Har du ett #7 tvåhansspö använder du en #10 Ambush lina. För att kunna ankra upp och ladda spöet bör du använda en poly-tafs som är minst 1-1,5 gånger spöets längd ( hela tafsen med spets). Flugans storlek påverkar val av tafslängd till en viss del. Små flugor längre tafs, stora flugor kortare tafs. Polytafsar ( alla densiteter) fungerar ypperligt i kombination med Ambush linan.

Som Skagit lina: 
Skagit linor är främst gjorda för att kasta stora flugor och tunga sjunkspetsar. Ambush linans tapering påminner om en Skagit lina, den har dock en kortare tapering ( triangel tapering) vilket ger smidigare och bättre presentation ( plaskar mindre). Skall linan användas som en Skagit lina går man upp 4 linklasser. Har man altså ett #8 spö använder man en #12 Ambush lina.Linorna är tvåfärgade, gul-blå, vilket ger visuell hjälp under kastet.
Klumpens längd: 6,6-9,3m beroende på linklass.
Linorna är försedda med öglor samt en lasergravering i spetsen som talar om vilken lina man har på rullen.
 

Linvikter Ambush fluglinor:
#4 > 215grains= 12,6g.
#5 > 215grains= 13,9g.
#6 > 235grains= 15,2g.
#7 > 266grains= 17,2g.
#8 > 290grains= 18,8g.
#9 > 350grains= 22,6g.
#10 > 400grains= 25,9g.
#11 > 450grains= 29,2g.
#12 > 500grains= 32,4g.
#13 > 550grains= 35,6g.
#14 > 600grains= 38,8g.
 


Vi är generalagent för Royal Wulff produkter i Sverige, återförsäljare välkommnas!

Write Your Own Review

You're reviewing: Royal Wulff Ambush Neutralizer Flyline

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.