C&F Design Fly Patch

C&F Designs nya flypatchs är enligt vårt tycke de mest genomtänkta och användbara på marknaden just nu. Efter att ha använt en av dess under en veckas fiske blev det dag för dag mer uppenbart att detta kommer att bli en ny given beståndsdel i utrustningen. Ni kanske undrar vad som gör dessa flypatch så speciella?
Det skall jag i ett par punkter förklara här.

Flypachen finns i tre olika storlekar. Small, medium och large. Foamplattan som sitter på insidan av patchen passar i C&F's vattentäta flugaskar av samma storlek. En medium flugask har medium stora foamplattor och dessa foamplattor passar i flypatchen i storlek medium.

Eftersom man kan plocka ut foamplattorna ur asken och sätta dem direkt i patchen kan man inför fisket sätte de flugor man tror sig använda på en av foamplattorna i asken och sedan helt enkelt flytta över dem till patchen när man börjar fiska.

Detta gör att man under en fiskedag sällan behöver plocka upp och stoppa ner flugaskar i västen, man slipper letandet i västen efter rätt flugaske med rätt flugor i, och man kan lägga mer tid på själva fisket. För mig blev detta verkligen ett lyft.

När man väl har vakande fisk inom kastavstånd och vet vad de vakar på gäller det att utnyttja tiden på bästa möjliga sätt. Med en av dessa flypatchs blir detta enklare.